up:town

up:town vomt binnenkort een nieuwe eyecatcher op het Wijnhaveneiland, centraal gelegen tussen Centrum, Maas, Witte de Withstraat en Oude haven. Dit gebied ontwikkelt zich in rap tempo tot een aantrekkelijk woongebied voor iedereen die wil genieten van het enerverende Rotterdamse stadsleven. Het project omvat 178 woningen, waarvan 150 huurwoningen (middeldure huur). De 28 overige woningen zijn inmiddels verkocht aan de nieuwe bewoners. Het penthouse is nog beschikbaar.

HD is conceptontwikkelaar en architect. Stebru treedt op als ontwikkelend aannemer.

Architectenteam: Jeroen Hoorn, Architect i.s.m. Martijn Verhagen, HD architecten
 
Enkele jaren geleden ontwikkelde HD met vooruitziende blik het concept voor locatie Jufferhof, Wijnhaveneiland, Rotterdam: kleine flexibele lofts, koppelbaar tot riante appartementen, allen met buitenruimte. Voor eenpersoonshuishoudens én iedereen die zich thuis voelt in een grootstedelijke omgeving.

Met Stebru voor Bouwinvest
In 2015 is het project door ons, samen met Stebru Bouwgroep, 'uit de ijskast' gehaald. HD is hierbij de conceptontwikkelaar en architect en Stebru de ontwikkelend aannemer. En met gezamenlijk succes. Aan het einde van 2015 heeft Bouwinvest de handtekening gezet onder de afname van 150 middeldure vrije sector huurwoningen en 92 parkeerplaatsen, in deze 100 meter hoge woontoren. Ons wachten is beloond: waar beleggers enkele jaren geleden dit product nog spannend vonden, zijn ze inmiddels helemaal in voor kleinere stadswoningen.

Flexibel concept nu al bewezen
Het concept is binnen de bestaande vergunning aangepast naar de wensen van Bouwinvest. Binnen de initiële flexibiliteit waarmee up:town vanaf begin af aan is opgezet is deze actualisering een simpele handeling en zijn we inmiddels gestart met de bouw.

 

up:town up:town up:town up:town up:town up:town

Ontwerp

Projectgegevens

StatusIn uitvoering
Bouwjaar2018
LocatieJufferstraat - Jufferhof, Rotterdam
OpdrachtgeverHD / Stebru
ArchitectHD

Classificatie

Woningen

Activiteiten ontwikkeling

PlanontwikkelingConceptontwikkelingHaalbaarheidsonderzoekLocatieonderzoekLocatiemarketingWijziging bestemmingsplan

Activiteiten ontwerp

VolumestudieArchitectonisch conceptMassastudieOntwerp

Activiteiten projectmanagement

Begeleiding vergunningentraject