Bouwmanagement sportcentrum Vredenburch, Rijswijk

Namens gemeente Rijswijk verzorgde HD het bouwmanagement van de nieuwbouw van sportcentrum Vredenburch.

Sportpark Vredenburch is een multifunctioneel sportpark geworden, waar verschillende voetbalverenigingen, de buitenschoolse opvang B4kids en het onderwijs met lessen lichamelijke opvoeding en schoolsportdagen in de toekomst gebruik van gaan maken.

De gemeente wil de sportparken in de Landgoederenzone concentreren op één locatie en heeft hiervoor het complex Vredenburch gekozen. Het huidige sportpark voldeed niet meer aan de normen en wensen van deze tijd. In het vernieuwde sportpark is een nieuw kunstgrasveld gekomen, een andere verdeling van de velden, een nieuwe tribune en een nieuw clubgebouw met ruimte en voorzieningen voor naschoolse opvang. Naast het complex is een parkeerterrein met ruim honderd parkeerplaatsen gekomen.

Ook de groenstructuur is bekeken. Het resultaat was de kap van 43 bomen, waaronder 30 zieke kastanjebomen. Hiervoor heeft de gemeente 114 bomen geplant in een flink formaat op het gehele complex. Er zijn groene hagen rondom de velden gekomen. In het herinrichtingsplan is veel aandacht besteed aan bomen en struiken, zodat het goed past in de groenstructuren van het gebied.

 

 

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2011
LocatieJulialaantje 15b, Rijswijk
OpdrachtgeverGemeente Rijswijk / AM

Classificatie

MaatschappelijkLeisure

Activiteiten projectmanagement

Bouwmanagement