Zorgvilla Blaricum

Zorgvilla Blaricum

Deltazijde Blaricum
 • Opdrachtgever - Geen -
 • Architect HD architecten
 • Projectstatus Gerealiseerd in 2022

Project Gegevens

 • Opdrachtgever - Geen -
 • Architect HD architecten
 • Opdracht Eigen ontwikkeling
  Architect
  Projectmanagement
 • Projectstatus Gerealiseerd in 2022
 • Locatie Deltazijde
  Blaricum
 • Projectgrootte 29 zorgappartementen
  Gezamenlijke woonkamer & keuken
  Tuin

Aan de Blaricummermeent, grenzend aan het Gooimeer en het oude dorp Blaricum, is een woonzorgvilla (Villa Florian) ontwikkeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. HD was verantwoordelijk voor ontwikkeling, architectuur en projectmanagement. 

Deze particuliere zorgvilla is kleinschalig van opzet en stelt oudere mensen met dementie in staat om het leven dat ze gewend zijn, zoveel mogelijk voort te zetten. Daarbij wordt rekening gehouden met hun zorgvraag, ook als deze in de toekomst verder toeneemt. Dat maakt dat bewoners niet meer naar een verpleeghuis of een andere zorginstelling hoeven te verhuizen.

De zorgvilla wordt geëxploiteerd Stepping Stones en gerealiseerd door Aedifica en Korian. 

 

Studio’s en meer-kamerappartementen

In de zorgvilla zijn 29 zorgappartementen gerealiseerd. In de meer-kamerappartementen kunnen mensen samen blijven wonen als één van hen intensieve zorg nodig heeft. De studio’s zijn gelegen op de begane grond en de eerste etage van de zorgvilla. Ook de gemeenschappelijke woonkamer bevindt zich op de begane grond. Bewoners hebben vanuit de woonkamer zicht op en directe toegang tot de fraai aangelegde tuin.

 

Inspiratie

De inspiratie voor het ontwerp van HD architecten van de villa zijn de royale kappen met lage goot die karakteristiek zijn voor de woningen in deze omgeving. De kap van de zorgvilla omvat het gehele volume van het gebouw en dat creëert eenheid en de uitstraling van één groot huis. Het gebouw is verbijzonderd door zowel aan de oost- als aan de westgevel de kap te openen. Het dorpse karakter wordt benadrukt door het aangebrachte accent in de kap. Het ontwerp van de woonzorgvilla is een eigentijdse variant op de traditionele Blaricumse villa. Voor het gebouw worden hout en baksteen als natuurlijke, duurzame materialen gebruikt.