woonwerkeenheden Merwedekade

Het project Merwedekade is ontworpen als combinatie tussen wonen en werken op een unieke locatie. Het project bestaat uit 12 woonwerkeenheden gelegen aan het Merwedekanaal, aan de zuidelijke rand van bedrijventerrein ‘Plettenburg’. De transformatie van werken naar wonen, de locatie aan het water leent zich hier bij uitstek voor, vroeg om een bestemmingsplanwijziging.

HD verzorgde niet alleen de ontwikkeling en de (begeleiding van de) realisatie, maar ook de benodigde planelogische procedures.

woonwerkeenheden Merwedekade woonwerkeenheden Merwedekade woonwerkeenheden Merwedekade woonwerkeenheden Merwedekade woonwerkeenheden Merwedekade woonwerkeenheden Merwedekade woonwerkeenheden Merwedekade

Ontwerp

Typerend voor de Merwedekade is het contrast tussen de bedrijfszijde en de woningenzijde. De bedrijfshallen hebben een representatieve, bedrijfsmatige uitstraling. De gevels van de woningen krijgen een geheel eigen karakter door de combinatie van baksteen en hout, hebben een optimale bezonning en uitzicht over het water en het groen van het Merwedekanaal. De woning en de bedrijfshal hebben hun eigen entree. Het bedrijfsgedeelte is toegankelijk via een sectional deur en heeft over de gehele vloeroppervlakte een vrije hoogte van 6 m met een optie voor een verdiepingsvloer. De woningen hebben een optimaal ontworpen plattegrondindeling.

woonwerkeenheden Merwedekade woonwerkeenheden Merwedekade woonwerkeenheden Merwedekade

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2007
LocatieLorentzbaan 1- 12, Nieuwegein
OpdrachtgeverHD
ArchitectHD

Classificatie

WoningenBedrijfsgebouwTransformatie

Activiteiten ontwikkeling

ProjectontwikkelingConceptontwikkelingHaalbaarheidsonderzoek

Activiteiten ontwerp

Architectonisch conceptOntwerp

Activiteiten advies & engineering

Advies en procesmanagementBestek en tekeningen

Activiteiten projectmanagement

DirectievoeringBouwtoezicht