Marinapark Oude Tonge (Waterryck)

"Wonen aan het water in een prachtige villa..."

Het benutten van de volop aanwezige recreatiepotentie van het gebied. Dat was het doel van het project Marinapark Oude Tonge, voorheen Waterryck Suijssenwaerde. Op deze manier krijgt de economie een nieuwe impuls en wordt het draagvlak van de voorzieningen in Oude-Tonge versterkt.

In totaal zijn binnen het project 221 recreatiewoningen gerealiseerd, verdeeld over zes schiereilanden en twee dijken. Er zijn verschillende typen recreatiewoningen met elk hun eigen unieke karakter en uitstraling. Alle woningen liggen op zeer ruime kavels die in direct contact staan met het water. Ze hebben een riante woonkamer, minstens twee slaapkamers en een dakterras. Aansluitend op de eigen kavel heeft elke woning een aanlegplaats voor een boot.

Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck) Marinapark Oude Tonge (Waterryck)

Ontwerp

Een ontwerp van gevarieerde recreatiewoningen met een permanente uitstraling, waar land en water ‘ryckdom’ is. Het gehele gebied, de Suijssenpolder, is duurzaam ontwikkeld. De hierbij gecreëerde plassen fungeren als waterbergingen voor het gebied en de omgeving. De moderne architectuur van Waterryck Suijssenwaerde sluit op harmonische wijze aan bij het authentieke polderlandschap. De opvallende kleurstellingen van de verschillende typen woningen passen uitstekend in de natuurlijke omgeving. Door het gebruik van duurzame materialen behouden de woningen hun karakteristieke uitstraling. Zo is er onderhoudsvrije gevelbekleding toegepast, zijn de goten van kunststof en hebben de woningen een lichte houtskeletbouw structuur op de verdieping. De open ontwerpen zorgen voor veel lichtinval en een optimaal contact met de natuur.

Tekeningen/Plattegronden

Marinapark Oude Tonge (Waterryck)

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2014
LocatieSuijssendijk 14, Oude-Tonge
OpdrachtgeverSuijssenwaerde Beheer B.V.
ArchitectHD

Classificatie

Leisure

Activiteiten ontwikkeling

ProjectontwikkelingPlanontwikkelingConceptontwikkelingLocatiemarketing

Activiteiten ontwerp

VolumestudieArchitectonisch conceptOntwerp

Activiteiten advies & engineering

Advies en procesmanagement

Activiteiten projectmanagement

BouwmanagementBouwtoezicht