Hofje van Oranje

Herontwikkeling locatie voormalige timmerfabriek

De realisatie van het Hofje van Oranje is een opwaardering voor de buurt. Met dit project zijn grondgebonden woningen gecreëerd op een plek die aan het verpauperen was.

Op 22 december 2006 ondertekenden de gemeente en de ontwikkelaar een intentieovereenkomst, waarin afspraken zijn vastgelegd over de realisatie van dit project. Op 21 mei 2007 is begonnen met de sloop van de voormalige timmerfabriek. De woningen zijn in het tweede kwartaal van 2008 opgeleverd.

Hofje van Oranje Hofje van Oranje Hofje van Oranje Hofje van Oranje

Ontwerp

De woningen zijn gesitueerd op de locatie van het voormalige Timmerbedrijf Mosselman op een binnenterrein dat ingesloten ligt tussen de woonbebouwing van Weespad, Wilhelminastraat, Pieter Biggestraat en Beneden Molendijk.

Het plan omvat vijf geschakelde woningen op dit stedenbouwkundig gezien "lastige" binnenterrein. Door de vorm van het perceel is gekozen voor het plaatsen van het woonblokje parallel aan het Weespad. Zo ontstonden vijf woningen met een ruime achtertuin op het zuidwesten. De kap begint aan de voorzijde op de eerste verdieping en er bevinden zich geschakelde dakopbouwen die refereren aan de dakkapellen van de bestaande bebouwing aan het Weespad. Aan de achterzijde van het project, begint de kap net onder de tweede verdiepingsvloer om voldoende ruimte in de woningen te creëren. De woningen zijn qua hoogte, afmetingen en uitstraling afgestemd op de omliggende woningen. De vijf woningen hebben een traditionele indeling met woonkamer/keuken op de begane grond en 2 slaapkamers met badkamer op de verdieping. Onder de kap bevindt zich een vliering.

Tekeningen/Plattegronden

Hofje van Oranje Hofje van Oranje Hofje van Oranje

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2008
LocatieHofje van Oranje, Ooltgensplaat
OpdrachtgeverHD
ArchitectHD

Classificatie

Woningen

Activiteiten ontwikkeling

Projectontwikkeling

Activiteiten ontwerp

Ontwerp

Activiteiten advies & engineering

Bestek en tekeningen

Activiteiten projectmanagement

BouwmanagementBouwkostencalculatieDirectievoeringBouwtoezicht