Herontwikkeling Handelskade

Van handelsterrein naar luxe wonen aan jachthaven

Waarschijnlijk omdat Oude Tonge te ver van de zee lag is het nooit een vissershaven geworden, maar bleef het vooral een landbouwhaven met veerdienst faciliteiten naar Brabant en Zeeland, en beurtschippers met vaste dienst op Rotterdam, Dordrecht en Bergen op Zoom. Midden vorige eeuw kent de haven een handelsterrein en een speciale mestkaai, waar schepen met stadsmest (tonnetjes) gelost worden. In de loop der tijd verloor de haven z'n oorspronkelijke functie en verrommelde het gebied.

Op deze plek wordt in fases woonproject De Handelskade gerealiseerd. HD verzorgde hiervoor onder andere de planontwikkeling en het ontwerp van dit appartementencomplex.

Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade

Ontwerp

Ieder appartement van De Handelskade heeft een vrij uitzicht over het water. De in totaal 87 appartementen verdeeld over 8 blokken bestaan uit verschillende types. Het geheel wordt gebouwd in traditionele stijl, die vloeiend aansluit bij de authentieke omgeving. De Handelskade is onderdeel van plangebied Waterryck Suijssenwaerde, een gebied dat ook het nabij gelegen Crispijnterrein en de Suijssenpolder omvat, een totaal plan voor recreatief en permanent wonen.

De verscheidenheid van de appartementen wordt versterkt door het materiaalgebruik. De kleuren van de gevelsteen zorgen in verschillende combinaties voor een gevarieerd beeld.

 

Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade Herontwikkeling Handelskade

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2010
LocatieHandelsterrein 11, Oude-Tonge
OpdrachtgeverVHOT VOF
ArchitectHD

Classificatie

WoningenLeisure

Activiteiten ontwikkeling

Planontwikkeling

Activiteiten ontwerp

Ontwerp

Activiteiten advies & engineering

Advies en procesmanagementBestek en tekeningen

Activiteiten projectmanagement

Bouwkostencalculatie