Schoolwoningen Oosterheem

Gebouw verandert mee met samenstelling wijk

Het project betreft een complex met ‘schoolwoningen’. Deze zijn zowel voor school- als woondoeleinden bedoeld. In de beginjaren zijn ze voor de opvang van hogere leerlingaantallen. Een jonge wijk als Oosterheem (Zoetermeer) heeft immers een grote aantrekkingskracht op jonge gezinnen. Het complex heeft in totaal zes verdiepingen, met op de onderste drie verdiepingen een school. De bovenste drie verdiepingen bestaan uit appartementen die men bereikt met een lift. In dit complex is ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang ondergebracht. Als de samenstelling van de wijk over de jaren verandert, kan het gehele complex worden omgevormd tot woningen of andere voorzieningen.

Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem

Ontwerp

De (starters)woningen binnen het complex bestaan uit één grote ruimte (een loft appartement), die naar eigen inzicht is in te delen. Daarnaast zijn de "all-in-one" appartementen - met een oppervlak van circa 55 m² - voorzien van toilet, doucheruimte en keukenblok. Een belangrijk kenmerk van de appartementen is het extra hoge plafond van 3 meter. Dit geeft naast het ruimtelijke effect van het appartement ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een hoogslaper te plaatsen en zo de ruimte nog efficiënter in te delen.

Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem Schoolwoningen Oosterheem

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2004
LocatieSumatra 11-15, Zoetermeer
OpdrachtgeverDura Vermeer Houten
ArchitectGAJ Architecten / HD

Classificatie

WoningenMaatschappelijkOpenbaar gebouwSchool

Activiteiten ontwerp

Ontwerp

Activiteiten advies & engineering

Advies en procesmanagementBouwtechnische uitwerkingBestek en tekeningen