Het Blok

"Voor elke doelgroep de juiste benadering"

Het multifunctioneel jeugd- en jongerencentrum is onderdeel van het Centrumplan Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ontwerp

In zijn verschijningsvorm is het gebouw een samenspel van de natuurlijke eigenschappen van de locatie en het karakter van de functie. Het gebouw is in baksteen uitgevoerd waardoor het een natuurlijke en tevens robuuste uitstraling heeft. De enigszins afgelegen situering vroeg om een “hufter”-proof gebouw dat relatief gesloten is, wat resulteerde in alleen strikt noodzakelijke gevelopeningen die qua vorm aan kijkgaten doen denken waardoor het gesloten karakter is versterkt. Het ontwerp bestaat uit een éénlaags volume dat uit twee blokken bestaat die in elkaar zijn geschoven. Beide blokken hebben een eigen hoogte en onderscheiden zich op deze wijze van elkaar. Het jongerencentrum biedt ruimte aan een zaal, jongerencafé, keuken, oefenruimten voor bandjes, activiteitenruimte en kantoorruimte. De verschillende ruimten zijn zodanig in het gebouw geplaatst dat alle ruimten zoveel mogelijk gelijktijdig en multifunctioneel ingezet kunnen worden.

Het Blok Het Blok Het Blok

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2009
LocatieIJsermanpad, Nieuwerkerk aan den IJssel
OpdrachtgeverGemeente Nieuwerkerk aan den IJs
ArchitectHD

Classificatie

MaatschappelijkOpenbaar gebouw

Activiteiten ontwikkeling

ProjectontwikkelingHaalbaarheidsonderzoek

Activiteiten ontwerp

Ontwerp

Activiteiten projectmanagement

BouwmanagementDirectievoering