De Ringvaart

Onderdeel Centrumplan Nieuwerkerk aan den IJssel

Vanuit de wens om het centrum van Nieuwerkerk aan den IJssel te verdichten is onder andere achter de bebouwing van het Raadhuisplein een appartementencomplex ontwikkeld. Op deze locatie was vroeger een sporthal gesitueerd. Na het afbranden van deze hal werd de ruimte in gebruik genomen als parkeerplaats. Het woonprogramma en de commerciële plint zorgen voor een verdichting en intensivering die het centrumgevoel moeten vergroten.

De Ringvaart De Ringvaart De Ringvaart De Ringvaart De Ringvaart De Ringvaart De Ringvaart

Ontwerp

Het ontwerp reageert op de langzame verkeersroute tussen het Raadhuisplein en de opgang naar het station. Met de hoogte wordt een relatie gemaakt over het kanaal de Ringvaart heen naar het complex De Reiger. De identieke vormgevingselementen versterken deze gewenste relatie. Ook bij dit complex is de aanwezigheid van het spoor een sterk bepalende randvoorwaarde. Op de locatie van De Ringvaart zijn hoogteverschillen aanwezig. Die verschillen ontstaan vanuit de polder- en dijkstructuren. Deze hoogteverschillen worden gebruikt om het parkeren en de toegankelijkheid van die parkeeroplossingen op te lossen.

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2010
LocatieDoortocht, Nieuwerkerk aan den IJssel
OpdrachtgeverHD
ArchitectHD

Classificatie

WoningenCommerciële ruimte

Activiteiten ontwikkeling

ProjectontwikkelingPlanontwikkeling

Activiteiten ontwerp

MassastudieOntwerp

Activiteiten advies & engineering

Advies en procesmanagementBestek en tekeningen

Activiteiten projectmanagement

Wijziging bestemmingsplanBouwmanagementBouwkostencalculatieDirectievoeringBouwtoezicht