Ondertekening aankoop 3,5 hectare grond in Middelharnis

HD koopt 3,5 hectare grond voor ontwikkeling wonen, welzijn & zorg

HD heeft dinsdag 2 november 2021 ruim 3,5 hectare grond in Middelharnis aangekocht van Vastgoed Ontwikkelings Combinatie Middelharnis (VOC). Robin Dijkgraaf (eigenaar HD Groep) ondertekende de koopovereenkomst samen met René Biesheuvel, Teun van Dieren en Jan Tieleman van Vastgoed Ontwikkelings Combinatie Middelharnis.

De locatie in Middelharnis is gunstig gelegen en wordt omsloten door een woonwijk en veel groen. Een grote vestiging van supermarktketen Jumbo is één van de buren. Op deze plek wordt een nieuwe buurt gecreëerd; ‘Het Menheerse Erf’. HD is voornemens hier een combinatie van wonen, welzijn en zorg te ontwikkelen. HD gelooft in deze combinatie. Er wordt een gezonde balans tussen zorgvragers en zorgdragers gecreëerd, gebruikmakend van de kracht van de locatie. Hierbij wordt de cultuurhistorische en monumentale droogschuur waar vroeger uienzaad werd gedroogd een beeldbepalend element in de nieuwe erfstructuur.

Het Menheerse Erf wordt autoluw gemaakt waardoor er prachtige binnenplaatsen ontstaan. Hier vinden spontane ontmoetingen plaats tussen bewoners in een beschutte omgeving.

Planning

Op dit moment wordt de visie in overleg met de gemeente Middelharnis verder uitgewerkt, waarna de buurt en diverse zorgpartijen betrokken worden bij de verdere planvorming.

Aanwinst voor Middelharnis

“Met de komst Het Menheerse Erf komt er levensloopbestendige wijk bij in Middelharnis. Wij vinden het een mooi initiatief dat perfect past bij hetgeen wij voor ogen hebben met Middelharnis”, aldus de VOC.

Op de foto van v.l.n.r.  René Biesheuvel (VOC), Geert Fiolet, Perry Vink, Peter Tieleman (VOC), Robin Dijkgraaf, Teus van Dieren en Koos Goedegebuur. 

Onderstaand een foto van het plangebied in Middelharnis vanuit de lucht