HD tekent intentieovereenkomst voor zorgvilla Blaricum

Een eigentijdse Blaricumse zorgvilla voor een kwetsbare doelgroep

In de Blaricummermeent in Blaricum wordt door HD een nieuwbouw zorgvilla ontwikkeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan intensieve zorg en bescherming. Onlangs ondertekende HD een intentieovereenkomst met een gerenommeerde zorgexploitant. De gesprekken met een belegger zijn ook in vergevorderd stadium.

De afgelopen jaren hebben we HD in de zorgmarkt voor zowel de kleinschalige particuliere als de intramurale reguliere zorghuisvesting op de kaart gezet. In het marktsegment voor (kleinschalige) woonzorglocaties ontwikkelde HD reeds Zorgvilla Hillegersberg voor Martha Flora in Rotterdam, het revalidatiehotel Intermezzo Zuid voor Laurens in Rotterdam en zijn we in gesprek met diverse zorgpartners over diverse ontwikkellocaties voor andere zorgvilla’s. Zorgvilla Blaricum is een mooie aanvulling in deze markt waar de vraag naar kleinschalige zorglocaties zeer groot is.

De zorgvilla is gelegen in, het sluitstuk van de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen. Deze prachtige wijk is nieuw, maar de opzet is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum. De opzet van Zorgvilla Blaricum is kleinschalig met 27 comfortabele studio’s. De zorgvilla stelt oudere mensen met dementie in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. De centraal op de kavel geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats.

Architect & planning

HD architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze maatwerk zorgvilla. Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot. Dit vormde de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt. Zorgvilla Blaricum dient het 3e kwartaal van 2021 opgeleverd te worden.

Beeld: Een impressie van het schetsontwerp van de zorgvilla Blaricum (beeld HD architecten)