HD levert woningen Kapel op aan toekomstige bewoners

Transformatie Kapel Tuin van Noord

 

Wij hebben samen met BIK Bouw de eerste woningen van de Kapel  in het project Tuin van Noord in Rotterdam-Noord opgeleverd aan de toekomstige bewoners. De Kapel met daarin 8 woningen is als fase 4 onderdeel van het project Tuin van Noord waar in totaal 121 woningen worden gerealiseerd. Eerder werden al de eerste woningen in de voormalige cellenvleugels opgeleverd.

 

De historische strafgevangenis en de voormalige kapel in Tuin van Noord is door de gemeente aangemerkt als ‘beschermd stadsgezicht’. Hierdoor is het historische karakter en de uitstraling zoveel mogelijk behouden gebleven. De nieuwe elementen zijn ontworpen door HD architecten en zorgen voor voldoende lichtinval en wooncomfort. De transformatie is uitgevoerd door BIK Bouw. De woningen zijn afgewerkt met een hoge kwaliteit en voldoen aan alle eisen van deze tijd.

De kapel

De kapel staat op het voormalige terrein van de Noordsingelgevangenis;  de eerste ‘cellulaire’ gevangeniskerk die in Nederland werd gebouwd. De gedetineerden die de dienst bijwoonden, zaten toen nog niet in banken, maar in afzonderlijke hokken zodat ze elkaar niet konden zien. De vrouwen zaten beneden, dan een hele tijd niets en dan daarboven de mannen.