Bouw gestart voor zorgvilla Blaricum

De heipalen zitten erin!

In de Blaricummermeent in Blaricum wordt door HD een nieuwbouw zorgvilla ontwikkeld voor senioren met een hoge zorgbehoefte die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24-uurs zorg en bescherming. Vorige week werd de eerste paal in de grond ‘gedraaid’ door Bouwbedrijf Van den Hengel. Naar verwachting zitten alle palen eind deze week trillingvrij in de grond.

De zorgvilla is gelegen de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen. Deze prachtige wijk is nieuw, maar de opzet is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum. De opzet van de zorgvilla is kleinschalig, met 29 zorgappartementen. De zorgvilla stelt senioren met een hoge zorgbehoefte in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. De zorgvilla wordt geëxploiteerd door Stepping Stones en gerealiseerd door Aedifica en Korian.

De centraal op de kavel geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats. Met de komst van de zorgvilla wordt het een levensloopbestendige wijk.

Architect & planning

HD architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze maatwerk zorgvilla. Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot. Dit vormde de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt. Bouwbedrijf Van den Hengel uit Soest is verantwoordelijk voor de bouw. Zorgvilla Blaricum wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

Over HD Groep

HD creëert inspirerende plekken waar mensen graag willen wonen, werken en zijn. HD heeft ruime ervaring met binnenstedelijke herontwikkeling, bedrijfshuisvesting en zorgvastgoed. Door de diepgaande en actuele kennis van de vastgoed- en bouwmarkt is HD in staat complexe zorg- en woonprojecten te ontwerpen, te ontwikkelen en te realiseren.

Over Stepping Stones

Stepping Stones biedt senioren met een hoge zorgbehoefte een fijne, waardige en liefdevolle plek om te wonen. De zorgprofessionals staan dag en nacht in nauw contact met de bewoners én hun familie. Samen wordt zorg op maat en een beschermend huishouden. Zo ontstaat een familiegevoel, waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht voorop staan.

Over Aedifica

Aedifica is een beursgenoteerd bedrijf dat zich specialiseert in investeringen in Europees zorgvastgoed, met een bijzondere focus op huisvesting voor senioren met een zorgvraag. Bij Aedifica is sociale duurzaamheid een fundamentele drijfveer: ze geven zorgverleners en innoveerders de middelen om zorg te dragen voor meer mensen dan ooit tevoren. Zij investeren niet louter in vastgoed, ze investeren in de samenleving.

Over Korian

Korian is een toonaangevende Europese exploitant van woonzorgcentra die actief is in 6 landen (België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje). De groep exploiteert bijna 900 zorggebouwen en biedt residentiële zorg en thuiszorg aan meer dan 470.000 bewoners en patiënten, en heeft in totaal meer dan 56.000 medewerkers in dienst.

Over Bouwbedrijf Van den Hengel

Van den Hengel blinkt uit in veelzijdigheid, vakmanschap, betrokkenheid en een flinke dosis enthousiasme voor het vak. Waar veel bouwbedrijven de keuze maken te standaardiseren, gaan zij juist voor exclusiviteit. De projecten die zij realiseren, zijn zo uniek dat er geen standaard oplossing voor te bedenken is.

Lees meer over het project of bekijk hieronder het filmpje van de eerste paal.