Javado - Trade Parc Westland (TPW) Venus

Nieuwbouw van distributiecentrum voor plantenexporteur Javado inclusief kantoren en laaddocks.

Javado - Trade Parc Westland (TPW) Venus Javado - Trade Parc Westland (TPW) Venus Javado - Trade Parc Westland (TPW) Venus

Ontwerp

De distributiehal voor plantenexporteur Javado is de voorste op het terrein dat de bloemenveiling met de aanleg van productstraat TPW Venus beschikbaar heeft gemaakt voor handelaren. Er was de veiling dan ook veel aangelegen dat dit ontwerp architectonisch de juiste uitstraling zou krijgen. Hoewel ontworpen voor een andere opdrachtgever en gebouwd door een andere aannemer is gekozen voor volledige integratie met het ontwerp van de naastgelegen productstraat.

Een grote houten glaspui aan de straatzijde zorgt voor een prettig werkklimaat binnen en een blik vanaf buiten op het interieur waar bloemstukken en planten vanzelf een aantrekkelijk beeld geven. De toegang voor directe handel en hulpdiensten naar de productstraat is geheel opgenomen in deze pui. Aan de noordzijde bevinden zich de laaddocks voor vrachtauto’s met daarboven kantoren. Op enkele plaatsen zijn de laaddocks weggelaten om ruimte te geven aan entrees voor onderhuurders.

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2006
LocatieVenus 16, Honselerdijk
OpdrachtgeverBloemenveiling FloraHolland U.A.
ArchitectHD

Classificatie

Bedrijfsgebouw

Activiteiten ontwikkeling

Planontwikkeling

Activiteiten ontwerp

Architectonisch conceptOntwerp

Activiteiten advies & engineering

Advies en procesmanagementBouwtechnisch adviesBouwtechnische uitwerkingBestek en tekeningen

Activiteiten projectmanagement

BouwmanagementBegeleiding vergunningentrajectBouwtoezicht