ROTTANOVA

Herontwikkeling tot en met bouwaanvraag

'Mixed use' herontwikkeling aan de Hoogstraat in het Rotterdamse Laurenskwartier. De locatie was een blok met winkels en appartementen (het Van Herk blok) uit de wederopbouw periode die in 2008 is gesloopt.

Het concept (o.b.v. planontwikkeling t/m 2009) van het multifunctionele gebouw omvat 198 woningen: stadsvilla’s, terraswoningen, dakappartementen, maisonnettes en werkeenheden. Een groot deel van de woningen wordt voorzien van een dakterras. Verder bevat het 8500 m2 kantoorruimte en 3000 m2 commerciele ruimte. Op de begane grond komen winkels, cafe’s en restaurants. HD was betrokken bij dit project t/m bouwaanvraag 2009.
 
De naam Rotta Nova
Om een geschikte naam voor het gebouw te vinden is een wedstrijd uitgeschreven. De winnende naam Rotta Nova verwijst naar een kleine nederzetting genaamd Rotta die rond het jaar 1000 aan de benedenloop van de Rotte lag. Rond de dam in de Rotte of Rotta ontstond ter hoogte van de Hoogstraat in de 12e eeuw Rotterdam. Vrij vertaald betekent ‘Rotta Nova’ dan ook nieuw Rotterdam.

ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA ROTTANOVA

Projectgegevens

StatusStudie
LocatieHoogstraat, Grotemarkt, Rotterdam
OpdrachtgeverVan Herk Groep
Architectde Architekten Cie.

Classificatie

WoningenKantoorCommerciële ruimte Leisure

Activiteiten ontwikkeling

ProjectontwikkelingPlanontwikkeling

Activiteiten advies & engineering

Advies en procesmanagement

Activiteiten projectmanagement

Bouwmanagement