Hoornwijck

Diversiteit én stedenbouwkundig geheel

Ontwikkeling en realisatie van drie bedrijfsgebouwen aan de rijksweg A4, bestaande uit bedrijfsruimten, showrooms en kantoor. HD wilde dat de buitenschil van dit gebouwencomplex vanuit stedenbouwkundig oogpunt één geheel zou vormen met, relatief gezien, een minimum aan vormen en materialen per gebouw. Zo zijn gebouwen ontstaan met een eenduidige vormtaal, die toch functioneel verschillend zijn.

De bedrijfshallen zijn gekoppeld aan de kantoorgebouwen, waarbij de onderbouw en de bovenbouw door materiaalkeuze en kleurgebruik het functioneel onderscheid goed duidelijk maakt. Elk gebouw is verschillend, maar samen vormen ze een stedenbouwkundig geheel.

Bijzonder is ook dat de gebouwen zich niet alleen aan de entreezijde presenteren aan de bezoekers, maar ook aan de zijde van de snelweg een aparte uitstraling hebben.

Door hun ligging op een bedrijventerrein langs de snelweg lopen de gebouwen het risico snel te vervuilen. Om dit tegen te gaan, is er gebruik gemaakt van keramische elementen voor de gevelopbouw met een licht zalmbruine tint. Door deze vormgeving krijgt het gebouw een soort houdbaarheidsgarantie, waardoor de beoogde uitstraling ook op langere termijn wordt gehandhaafd.

Zie ook planonderdeel: Avalex
 

Hoornwijck Hoornwijck Hoornwijck Hoornwijck

Projectgegevens

StatusGerealiseerd
Bouwjaar2004
LocatieHoornwijck, Rijswijk
OpdrachtgeverHD

Classificatie

KantoorBedrijfsgebouwCommerciële ruimte Openbaar gebouw

Activiteiten ontwikkeling

PlanontwikkelingLocatieonderzoek

Activiteiten ontwerp

Stedenbouwkundig onderzoek en adviesArchitectonisch conceptOntwerp

Activiteiten projectmanagement

Bouwmanagement