Nieuws | Eerste steenlegging Martha Flora Hillegersberg

Mooi voorbeeld van een kleinschalige woonzorglocatie

Op de locatie waar voorheen de Salvatorkerk aan de Mozartlaan in Hillegersberg stond, ontwikkelt HD een zorgvilla geheel conform het programma van eisen van Martha Flora. De bouw is reeds gestart en op dinsdag 4 september 2018 legde Marco Ouwehand (oprichter en CEO van Martha Flora) onder toeziend oog van genodigden de eerste steen. Het doel van deze particuliere zorgvilla – Martha Flora Hillegersberg – is de beste zorg bij dementie bieden in een veilige geborgen kleinschalige omgeving, midden in de wijk. De locatie ligt centraal in het Molenlaankwartier in Hillegersberg. Martha Flora Hillegersberg opent naar verwachting het eerste kwartaal van 2019 haar deuren en biedt een nieuw thuis voor kwetsbare ouderen met dementie en hun familie en dierbaren.

Bij het ontwerp en de uitvoering van deze zorgvilla heeft HD architect Martijn Verhagen zich laten inspireren door het oeuvre van de vermaarde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright (1867 – 1959). Het resultaat is puurheid van vorm die de atmosfeer van een serene kalmte accentueert en tegelijkertijd een zekere joie de vivre tentoonspreidt.  

Het ontwerp betreft een nieuwbouw villa met drie bouwlagen, bestaande uit 24 comfortabele zorgstudio’s op de onderste twee bouwlagen. Daar bevindt zich tevens per bouwlaag een Meander, de unieke, gemeenschappelijke leefomgeving van Martha Flora bestaande uit een huiskamer, eetkeuken, tuinkamer, atelier en een bibliotheek. De Meander geeft ruimte aan 12-15 bewoners per meander. Verder beschikt de zorgvilla over 5 comfortabele tweepersoons zorgappartementen op de bovenste verdieping, ieder met een eigen dakterras. Hier kunnen echtparen, in het geval dat minimaal één van beiden een intensieve zorgvraag heeft, samen blijven wonen en hoeven niet noodgedwongen gescheiden te gaan wonen.

Op de foto van links naar rechts: Ontwikkelingsmanager Mark Logtenberg, oprichter Martha Flora Marco Ouwehand, vastgoedmanager Martha Flora Cornélie Scholten en directeur HD Robin Dijkgraaf

Lees meer over het project.

<b>Notice</b>: Undefined variable: title in <b>/home/hdproject/domains/hdgroep.nl/public_html/frontend/view/theme/overhd/template/cms/post.tpl</b> on line <b>42</b>